Mijn krant

Druk met ondernemen, hobby’s, politiek, werk, we leven allemaal een gejaagd leven. Druk met social media en wat vinden we van wie. Wie kent nog de tijd dat de krant de boventoon voerde met het verspreiden van nieuws.

Ikzelf kijk altijd uit naar de donderdagavond, het moment dat het Nieuwsblad Geldermalsen op de mat valt. Het stukje papier in je hand, het gevoel van even terug naar vroeger, alleen lezen, gewoon zoals het altijd was en nog is en dat is iets om te koesteren. Op het moment dat ik hem opensla begin ik achteraan in plaats van de voorpagina te bestuderen “deze doe ik al lopend naar de bank” dan doe ik dat om eerst de Tweets van de Week te lezen. Mijn dochter roept dan al pap sta je er ook in. De Tweets van de Week rubriek is een dagelijks gevoel van burgers, statements, reacties, en vooral stevige meningen passeren de revue. Heerlijk om dit te lezen, je weet exact wat er speelt in gemeente Westbetuwe als je tussen de regels doorleest. Dit is voor mij een stukje hobby in 2018 heb ik er ook veelvuldig in gestaan. Ook politiek kritisch en wat er bij de burger echt speelt, daarom houd ik van de rubriek #TvdW. De reportages zijn helder en zonder poespas recht voor zijn raap, iets waar ik me in vind.

Alles wat er speelt in onze mooie gemeente vind je terug in de krant, ook het advertentie bereik ervaar ik als prettig. Ik ben vaak op weg geholpen met mijn eigen bedrijf. Niet te vergeten ook de evenementen, verenigingen, vrijwilligers worden vaak uitgelicht en komen aan bod in de krant, niet alleen het feestje maar wie zitten erachter en hoe doen ze dit. de mensen van de redactie, verslaggevers en columnisten staan dichtbij de burger in onze gemeente, lage drempels want je krijgt zeer snel reactie als je een vraag stelt dat is voor mij iets wat ik als zeer prettig ervaar. Zelf ben ik politiek actief als bestuurslid en in 2018 was de betrokkenheid en actuele verslaggeving van het Nieuwsblad Geldermalsen echt prettig iedereen kwam aan bod en zo wist je ook de persoonlijke ins en outs van de mensen achter een partij. En dan natuurlijk nog de verhalen en mooie foto’s, cartoons en burgers aan het woord.

Al met al, Nieuwsblad Geldermalsen is voor mij overzichtelijk en fijn om te lezen, echt mijn donderdagavond momentje van ontspanning.

Berry van Hemert
Meteren

 

Eerste keus

Nieuwsblad Geldermalsen is voor mij zowel digitaal als op papier de eerste keus als het gaat om het op de hoogte blijven van lokale ontwikkelingen. De uitstekende verslaggeving van de raadsvergaderingen, de succesverhalen van lokale sportclubs en ondernemers, de columns van betrokken dorpsgenoten en de prachtige foto’s van onder andere Ab Donker zijn slechts enkele voorbeelden die het voor mij de meer dan de moeite waard maken om iedere dag even de website te bezoeken, de facebook-pagina te bekijken en op donderdagavond de krant door te nemen.


Met vriendelijke groet,
Dick Geheniau

Het wekelijkse cadeautje op donderdag.

Al sinds jaar en dag de belangrijkste krant voor velen in Geldermalsen en omstreken. Trots dat ik hier een tweewekelijkse column voor mag schrijven. Volgens de reacties tijdens toevallige ontmoetingen in het dorp een zeer goed gelezen onderdeel van het Nieuwsblad. Ook de tweets van de week zijn voor velen een extra stimulatie om de krant snel open te slaan. Tenslotte complimenten voor de politieke stukken geschreven door Wim Timmermans. Onafhankelijk en goed en gedegen onderbouwd. 

Kortom, de Koetjong is een begrip!

Rob van Veen